NOODARMATUREN | NOODARMATUREN.NL

NOODARMATUREN

Bent u op zoek naar de leverancier voor noodarmaturen noodverlichting en of het ombouwen van bestaande (TL) armaturen naar (LED) noodverlichting? Dan bent u bij RH Brandbeveiliging aan het juiste adres. Wij zijn de leverancier voor groothandel op het gebied van noodverlichting, paniekverlichting en batterijen. RH Brandbeveiliging noodverlichting zorgt voor een snelle levering van de gewenste noodverlichtingsarmaturen, ombouw van bestaande verlichtingsarmaturen en batterijen.

HET DOEL VAN NOODVERLICHTING

Noodverlichting zorgt ervoor dat als de stroom uitvalt, door bijvoorbeeld een stroomstoring of een brand, de normale verlichting overschakelt naar noodstroom. Deze noodstroom wordt gevoed door een batterij waardoor de verlichting in een verzwakte modus door blijft branden. Dit is de noodverlichting. Dit heeft als doel dat iedereen die zich in het pand bevind nog voldoende zicht en orientatie punten heeft om veilig het pand te kunnen verlaten. Natuurlijk hoopt u dat dit nooit zal gebeuren, maar mocht de situatie zich toch voordoen dan kunt u vertrouwen op noodverlichting van RH Brandbeveiliging.

ONDERHOUD

Voor een deugdelijke functionaliteit van de noodverlichting is goed onderhoud noodzakelijk. Wij raden dan ook aan om 1 tot 2 keer per jaar de complete installatie te testen op brandduur (autonomie). De noodverlichting dient wettelijk minimaal 1 uur per jaar te branden. Het is aan te bevelen om de batterijen te vervangen als de 1 uur autonomie niet gehaald wordt, of wanneer de batterijen 4 jaar of ouder zijn. Ook is het zeer raadzaam om 1 keer per jaar de lichtbronnen te vervangen.

OMBOUWSERVICE

Ombouw van bestaande armaturen is uitermate geschikt in ruimtes waar design de boventoon voert. Door de armaturen om te bouwen naar noodverlichting kunnen overal in de ruimte dezelfde armaturen geplaaatst worden. De ombouwservice is er voor vrijwel alle fluorisent lichtbronnen van 5 tot 80 watt.
Voor downlighters geldt dat het niet in het armatuur past maar daarvoor wordt de noodunit in een externe behuizing gemonteerd.
Ombouw kan zowel in armaturen met conventionele, electronische en electronish dimbare VSA's.

Door ons brede assortiment aan noodunits kunnen wij voor vrijwel elk armatuur een oplossing bieden.